Α.Γ.Σ. Ν. Φιλαδέλφειας

Μάθετε την ιστορία πίσω από το άθλημα

Γνωριμία με το Σύλλογο

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται στην Νέα Φιλαδέλφεια από το 2011 με προπονητή τον κ. Κατσαφάδο Δημήτρη που είναι αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ( αρ. αναγνωρισης ΦΧ 80) και μέλος της Α.Ο.Τ.Ε.

Σε έναν σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο σας περιμένουμε να προπονηθείτε με επαγγελματισμό και ασφάλεια στο ολυμπιακό (wtf) και παραδοσιακό (itf) άθλημα του ταεκβοντό.

Ο Α.Γ.Σ. TAEKWONDO Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ στεγάζεται σε έναν χώρο 170 τ.μ. και παρέχει στους μικρούς και μεγάλους αθλητές του την δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης προπόνησης, τόσο στο ταεκβοντό, όσο και γενικότερα στην φυσική κατάσταση και ενδυνάμωσή τους.
Η αγωνιστική και προπονητική μας κατάρτιση σε συνδυασμό με σύγχρονο εξοπλισμό (βάρη, ποδήλατα, ελλειπτικό, διάδρομο), αποτελούν μια δυνατή αθλητική εμπειρία και θέτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού!

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο σύλλογος έλαβε μέρος σε πλήθος διοργανώσεων TAEKWONDO και Kick Boxing. Από το 2012 έχει σταθερά πρωταθλητές Ελλάδος στο επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα TAEKWON DO ITF και είναι μόνιμα στους 10 καλύτερους συλλόγους της Ελλάδας.

  • Μεγαλύτερη επιτυχία η τρίτη θέση στην γενική κατάταξη συλλόγων στο επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2015!
  • Αποτέλεσμα των επιτυχιών είναι η μοριοδότηση των αθλητών του συλλόγου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 


ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Το TAEKWONDO ITF είναι η αρχική και παραδοσιακή μορφή του TAEKWONDO. Μια ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη και ένα δυναμικό μαχητικό σπορ! Στην ύλη του TAEKWONDO ITF περιλαμβάνονται χτυπήματα με χέρια, πόδια, λαβές, αρπαγές και πτώσεις, που το κατατάσσουν σαν μια από τις αποτελεσματικότερες, και στον τομέα της αυτοάμυνας, πολεμική τέχνη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το TAEKWONDO ITF είναι ένα εντυπωσιακό πολυάθλημα με μάχες, αγώνες toul (φόρμες) , σπασίματα δύναμης, εναέρια σπασίματα και διαγωνισμό αυτοάμυνας τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Χρησιμοποιούνται εξίσου τόσο τα χέρια όσο και τα πόδια! Έτσι ο αθλητής μπορεί να επιλέξει το αγωνιστικό κομμάτι το οποίο τον εκφράζει και ταιριάζει με τις δεξιότητες του και να διακριθεί , έχοντας όλες τις παροχές που προβλέπονται από την πολιτεία για όλα τα αναγνωρισμένα αθλήματα!


Η εθνική ομάδα της χώρας μας είναι σταθερά μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις παγκοσμίως!!


Το TAEKWONDO ITF εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την αθλητική ομοσπονδία TAEKWONDO Ελλάδας (Α.Ο.Τ.Ε.) , αναγνωρισμένη από την γενική γραμματεία αθλητισμού, κάτι που εξασφαλίζει την μοριοδότηση των αθλητών που διακρίνονται σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο!! 

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το TAEKWONDO είναι μια πολεμική τέχνη με πολλά οφέλη για το παιδί. Εκτός του ότι βελτιώνει τη γενική φυσική κατάσταση, δυναμώνοντας το μυοσκελετικό και καρδιοαναπνευστικό του σύστημα, συμβάλει επίσης και στην ψυχική και πνευματική του υγεία. Γενικότερα όσον αφορά την ψυχολογική κατάσταση, το παιδί μαθαίνει πώς να χειρίζεται και να εξωτερικεύει το άγχος, το θυμό του και άλλα αρνητικά συναισθήματα, διοχετεύοντας έτσι την ενέργεια του με έναν υγιή τρόπο, η οποία θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες να οδηγήσει σε λάθος δρόμο με αρνητικές συνέπειες (π.χ. παραβατική συμπεριφορά, επιθετικότητα, βία). Επίσης βελτιώνει τις συναισθηματικές ικανότητες, τη πειθαρχεία, την υπακοή, το θάρρος, την εμπιστοσύνη, το σεβασμό και αυξάνει την αυτοπεποίθηση του παιδιού. Το παιδί μαθαίνει να συγκρατεί την ψυχραιμία του και να έχει αυτοέλεγχο, καθώς επίσης και να τηρεί και να συμβαδίζει με τους κανόνες της ομάδας και του συνόλου.

Τα παραπάνω είναι βασικά στοιχεία για την ορθή συμπεριφορά, την σωστή κοινωνικοποίηση του παιδιού και την ομαλή ένταξη του σε άλλα κοινωνικά σύνολα όπως είναι το σχολείο, η οικογένεια, η παρέα του, μία αθλητική ομάδα κτλ. Επιπλέον, αυξάνει τα επίπεδα συγκέντρωσης, την αντίληψη και κρίση του παιδιού, καθώς και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και την επικοινωνία.


Μέσω του TAEKWONDO το παιδί λαμβάνει ερεθίσματα, τα οποία καλείται να αποκωδικοποιήσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και να λάβει δράση σύμφωνα με την δική του κρίση. Γενικότερα εξασκεί και βελτιώνει τις διανοητικές και γνωστικές του ικανότητες.


Είναι μια ψυχαγωγική, ευχάριστη και παραγωγική δραστηριότητα για τα παιδιά, τα οποία χαρακτηρίζονται από την έμφυτη ανάγκη για κίνηση και δημιουργική έκφραση. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον εαυτό τους, γνωρίζουν τις αδυναμίες τους, τα όριά τους αλλά και τις δυνατότητες και ικανότητες τους.

Το TAEKWONDO έχει σημαντικά θετικές επιδράσεις και στους ενήλικες. Βελτιώνει την γενικότερη φυσική τους κατάσταση, έχοντας θετική επίδραση στο καρδιοαναπνευστικό και νευρομυικό σύστημα.
Βοηθάει στην αποσυμφόρηση από το στρες της καθημερινότητας και τονώνει την αυτοπεποίθηση! Είναι μια πολεμική τέχνη την οποία μπορεί να εξασκεί ο καθένας, ανεξαρτήτως επιπέδου, φύλου και εμπειρίας, μέχρι και σε προχωρημένη ηλικία!